Ingefära

ingefära

Det är väldigt smidigt att förvara skalad ingefära hel i bit i frysen. Ta bara upp den, låt tina lite, riv så mycket som behövs och lägg sedan tillbaka den i frysen igen. Mycket bättre smak än torkad ingefära på burk.

Recept

  • Ants climbing trees
    En mycket smakrik kinesisk rätt med nötfärs och glasnudlar. Flera ingredienser köps i en asiatisk livsmedelsbutik.
  • Korvgryta med curry ★★★★☆
    Snabb och enkel korvgryta med wienerkorv. Går säkert bra att göra med falukorv också.
  • Pepparkaksdeg
    Pepparkaksdeg bör förvaras minst ett dygn i kylen innan man bakar ut pepparkakorna, så gör degen en dag i förväg. Det går sedan att göra pepparkakorna så som man känner för; tunnare deg ger krispiga pepparkakor, men även tiden i ugnen påverkar färg och smak.
  • Plommonchutney med ingefära, chili och citron
    Det här är en söt chutney med hetta från chilin. Tyckte själv den var för stark när jag först smakade, men som tillbehör till en middag var den alldeles lagom. Namnet till trots så innehåller plommonchutneyn tyvärr inte så mycket plommon, så om man letar efter ett recept för att göra åt litervis med plommon på så kan man få äta chutney ett bra tag!
  • Thaigryta med röd currypasta
    En enkel thaigryta med röd currypasta och kokosmjölk, där man lätt kan variera grönsakerna helt efter egen smak. Exempelvis morötter, vattenkastanjer, sockerärtor och bambuskott passar bra.

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort