Korvgryta med curry

★★★★☆  

#Middagar

Snabb och enkel korvgryta med wienerkorv. Går säkert bra att göra med falukorv också.

port

Ingredienser

400 gram wienerkorv 400 gram
1 deciliter purjolök, strimlad 1 deciliter
2 matsked riven ingefära 2 matsked
1.5 tesked curry 1.5 tesked
2 styck stora morötter 2 styck
2 deciliter grädde 200 gram
1 deciliter mjölk 100 gram
2 matsked smör 28.5 gram
2 styck klyftor vitlök 2 styck
svartpeppar
idealmjöl

Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.

abc | aBc | ABC

Beskrivning

  1. Skiva wienerkorv (400 g), riv ingefära (2 msk), skär morötter (2 st) i bitar och strimla purjolök (1 dl).
  2. Smält smör (2 msk = 28.5 g) i en stekpanna och lägg i curry (1.5 tsk). Låt fräsa en minut.
  3. Lägg i korven och ingefäran i grytan. Pressa vitlöksklyftor (2 st) och lägg i grytan. Låt steka ett par minuter.
  4. Lägg ner morotsbitarna, och häll på grädde (2 dl = 200 g) och mjölk (1 dl = 100 g). Låt koka ungefär fem minuter tills morötterna är lagom mjuka.
  5. Häll i mer grädde och/eller mjölk om du vill ha mer sås. Red med idealmjöl om såsen är för tunn.
  6. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Servera med ris.

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort