Picklad rödlök

☆☆☆☆☆  

#Tillbehör

Syrlig men söt picklad rödlök. Gott som tillbehör till många olika sorters middagar.

Vill man använda gurka istället för rödlök så koka inte vätskan. "Slarvskala" gurkan, skiva den med en osthyvel och lägg den sedan i lagen.

port

Ingredienser

0.5 deciliter ättiksprit (12%) 50 gram
1.5 deciliter vatten 150 gram
1 deciliter socker 90 gram
1 tesked salt 6.3 gram
2 styck röd lök 2 styck

Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.

abc | aBc | ABC

Beskrivning

  1. Skala röd lök (2 st), dela på mitten och skär sedan i tunna skivor.
  2. Koka upp:
    1. ättiksprit (0.5 dl = 50 g)
    2. vatten (1.5 dl = 150 g)
    3. socker (1 dl = 90 g)
  3. Tillsätt salt (1 tsk = 6.3 g) och rödlök och låt koka i ca tre minuter.
  4. Låt svalna och vänta gärna ett par timmar innan servering.

Bilder

  • Kokar Rödlöken kokar i lagen.
  • Picklad rödlök Picklad rödlök.
  • Skivad gurka Skivad gurka.
  • Picklad gurka Picklad gurka.

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort