Recept

  • Äppelmos ★★★★★
    Receptet beskriver hur man gör äppelmos med hjälp av en köksassistent med passertillsats. Moset blir mycket godare på det sättet, då mycket av äppelsmaken sitter i skalet och kärnhuset. Det gör också att moset får en fin färg om man använder röda äpplen. Godast mos blir det också om man gör det på vinteräpplen av lite syrligare sort, exempelvis Ingrid Marie.

    Första gången jag gjorde äppelmos så hade jag en burk med köpt mos i kylen. Den kastades ett par veckor senare när jag kom fram till att den mest smakade pappersmassa i jämförelse...

    Tre kilo äppelbitar är ca sex liter.

  • Äppelpaj med knäckig smuldeg
    Detta är en smuläppelpaj med sirap i smuldegen, vilket ger den en knaprig och god knäck-smak.

    Använd gärna vinteräpplen i pajen, då dom ofta är lite syrligare.

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort