Recept

  • Bolognese / köttfärssås
    Köttfärssåsen bör kokas 2-3 timmar för att den skall bli riktigt god, så det här är mer ett helg-projekt än en snabblagad vardagsmiddag. Då koktiden är så lång så är receptet väl tilltaget (2kg köttfärs), så det blir antingen många runt middagsbordet eller många middagar i frysen. Det finns även ett recept på mer snabblagad köttfärssås.

    Gör gärna lasagne på köttfärssåsen.

  • Bolognese på svarta linser ★★★★★
    Detta kan mycket väl vara det godaste vegetariska recept jag lagat! I orginalreceptet står det att man kan mixa grytan för att få en slätare konsistens, men jag tycker själv att den blir godare om man låter den vara som den är. Är gott med tuggmotståndet i linserna.

    Bolognesen görs på svarta belugalinser, vilket kan vara lite klurigt att hitta. Fick besöka tre rätt stora matvaruaffärer innan jag till slut hittade dom.

    Receptet kommer från den vegetariska kokboken "Mera Vego – mat för hela familjen" - meravego.se

  • Tomatsås till pizza ★★★★★
    Enkel och god tomatsås till pizza. Tomatsåsen behöver inte koka (det görs ändå i ugnen på pizzan), mixa bara med en stavmixer och sedan är den klar att användas.

    Får man tomatsås över så går det bra att frysa, förslagsvis i en form för stora isbitar - så kan man ta fram så mycket man behöver nästa gång. Överbliven tomatsås går också bra att använda i andra rätter, exempelvis köttfärssås.

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort