Honung

honung
  • En deciliter väger 120 gram
  • En matsked väger 18 gram
  • En tesked väger 6 gram

Recept

  • Focaccia ★★★★★
    Enligt mig är focaccia den godaste sortens bröd man kan göra, och med rosmarin på blir det gudomligt gott! Bakar ofta focaccia och har till grillad mat. Focaccia torkar snabbt så baka gärna samma dag som det skall ätas. Förvara det som blir över i en plastpåse, brukar gå bra att äta även efter ett dygn men senare än det så blir det snabbt sämre.

    Grundreceptet nedan är till en halv plåt. Experimentera gärna med mängden deg utefter vilken form du använder, då brödet blir saftigare om det blir lite högre. Har även med bra resultat gjort focaccia i muffinsform av teflon.

    Rosmarin är för övrigt en av de örtkryddor som man kan odla själv hemma utan växthus, och det är lätt att torka och förvara så att man har hela året.

  • Limesås
    En yoghurtbaserad sås med lime och honung. Såsen passar till mycket; grillat, fisk, buffé med mera.
  • Marinerade räkor
    Räkor marinerade i chili, chilisås, honung och diverse kryddor. En av mina tapas-favoriter.
  • Napolitansk Pizzadeg
    Receptet nedan kommer från ett YouTube-klipp med Vito Iacopelli och Pro Home Cooks. Rekommenderas starkt att titta på innan du bakar!
  • Plommonchutney med ingefära, chili och citron ★★★★☆
    Det här är en söt chutney med hetta från chilin. Tyckte själv den var för stark när jag först smakade, men som tillbehör till en middag var den alldeles lagom. Namnet till trots så innehåller plommonchutneyn tyvärr inte så mycket plommon, så om man letar efter ett recept för att göra åt litervis med plommon på så kan man få äta chutney ett bra tag!

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort