Det kan vara lite klurigt att få till tiden i ugnen samt ugns-temperaturen på den här kakan. Man vill ha en kladdig kladdkaka, men samtidigt ett tosca-täcke med fin färg och som faktiskt stannar på kakan och inte sjunker ner i den. Experimentera gärna lite, det är klart värt besväret.
Sirap
- En deciliter väger 140 gram
- En matsked väger 21 gram
- En tesked väger 7 gram
Recept
-
Kladdkaka med toscatäckeDetta är en vanlig kladdkaka, men med ett täcke bestående av smör, socker, sirap, grädde och kokos. Bara nyttigheter med andra ord!
-
KnäckJulgodis-klassiker. Koktiden avgör hur hård den färdiga knäcken blir.
-
KolakakorKolakakor, även kallade sirapskakor, är en av mina favoritkakor! De är lättlagade små kakor med kolasmak. Kakorna hårdnar efter att man tagit ut dom ur ugnen, så låt dom inte vara inne för länge om du vill ha sega kolakakor. Testa dig fram för att få det resultat du är ute efter.
-
PepparkaksdegPepparkaksdeg bör förvaras minst ett dygn i kylen innan man bakar ut pepparkakorna, så gör degen en dag i förväg. Det går sedan att göra pepparkakorna så som man känner för; tunnare deg ger krispiga pepparkakor, men även tiden i ugnen påverkar färg och smak.
-
Äppelpaj med knäckig smuldegDetta är en smuläppelpaj med sirap i smuldegen, vilket ger den en knaprig och god knäck-smak.
Använd gärna vinteräpplen i pajen, då dom ofta är lite syrligare.