
Detta kan mycket väl vara det godaste vegetariska recept jag lagat! I orginalreceptet står det att man kan mixa grytan för att få en slätare konsistens, men jag tycker själv att den blir godare om man låter den vara som den är. Är gott med tuggmotståndet i linserna.
Bolognesen görs på svarta belugalinser, vilket kan vara lite klurigt att hitta. Fick besöka tre rätt stora matvaruaffärer innan jag till slut hittade dom.
Receptet kommer från den vegetariska kokboken "Mera Vego – mat för hela familjen" - meravego.se
port
Ingredienser
1 styck | morötter | 1 styck |
1 styck | gul lök | 1 styck |
1–2 klyftor | vitlök | 1–2 klyftor |
1.5 deciliter | svarta belugalinser | 150 gram |
500 gram | krossade tomater | 500 gram |
2 deciliter | creme fraiche | 2 deciliter |
2 deciliter | vatten | 200 gram |
1 styck | buljongtärning, grönsak | 1 styck |
1 tesked | socker | 4.5 gram |
0–1 matsked | balsamvinäger | 0–1 matsked |
salt | ||
svartpeppar, mald | ||
basilika | ||
oregano |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
- Skala och riv morötter (1 st).
- Fickhacka gul lök (1 st) och vitlök (1–2 klyftor).
- Fräs grönsakerna ovan i en tjockbottnad kastrull tills dom är mjuka.
- Tillsätt:
- svarta belugalinser (1.5 dl = 150 g)
- krossade tomater (500 g)
- creme fraiche (2 dl)
- vatten (2 dl = 200 g)
- buljongtärning (1 st)
- socker (1 tsk = 4.5 g)
- balsamvinäger (0–1 msk)
Servera med pasta.
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
Hej! Jag läste att 1dl belugalinser väger 90 gram brorsan. Jag vägde och tyckte det såg mycket ut. När jag måttade var det drygt 2dl.
SvaraJag tillsatte även spiskummin, det tillförde en god smak i de andra goda smakerna.
Svara