Cheesecake Cheesecake, i glas istället för i en form. En tredjedels sats (ett ägg) är lagom till fyra glas.

☆☆☆☆☆  

#Kakor #Efterrätter

Cheesecake är en väldigt god efterrätts-kaka. Kakan förvaras i frysen, så den kan förberedas långt i förväg och bara tas fram en stund innan servering.

port

Ingredienser

3 styck ägg 3 styck
1.5 deciliter socker 135 gram
2 tesked vaniljsocker 5.5 gram
200 gram philadelphiaost 200 gram
3 deciliter grädde 300 gram
10 styck digestivekex 10 styck
1 styck citron, ekologisk 1 styck

Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.

abc | aBc | ABC

Beskrivning

  1. Separera äggen (3 st), häll gulorna i en stor skål och vitorna i en liten skål.
  2. Tillsätt socker (1.5 dl = 135 g) och vaniljsocker (2 tsk = 5.5 g) till äggulan. Vispa till en ljus pösig smet.
  3. Tillsätt philadelphiaost (200 g) till smeten, blanda.
  4. Vispa grädde (3 dl = 300 g) i en tredje bunke. Häll över i smeten och blanda.
  5. Tvätta och riv skalet från citron (1 st). Riv endast det yttersta gula lagret, inte det vita (det ger en besk bismak).
  6. Pressa även ur citron-saften. Tillsätt både rivet skal och saft till smeten. Blanda. Smaka gärna och tillsätt mer citron om det behövs.
  7. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Rör försiktigt ner äggviteskummet i smeten.
  8. Krossa kexen i en mixer eller med en gaffel.
  9. Lägg hälfen av kexsmulorna i en rund form med löstagbar kant. Häll över smeten och bred ut den jämnt i formen. Strö över resten av kexsmulorna.
  10. Förvara i frysen i minst fyra timmar.

Tag ut cheesecaken ca 15-30 minuter före servering.

Bilder

  • Smör och socker Smör och socker blandat.
  • Skålar Färdig smet och krossade kex.
  • Cheesecake Cheesecake, här i fyra glas istället för en form (1/3 av grund-receptet).

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort