
Chokladbollar — många barns första egna bakverk! Men ändå älskade av både vuxna och barn. Många recept på chokladbollar använder kaffe, men i det här receptet så används istället vatten.
st
Ingredienser
Chokladbollar |
||
150 gram | smör | 150 gram |
2 deciliter | socker | 180 gram |
1.5 matsked | vaniljsocker | 12.4 gram |
4.5 matsked | kakao | 27 gram |
3.5 deciliter | havregryn | 123 gram |
1 deciliter | kokosflingor | 35 gram |
2–3 matsked | vatten eller kaffe | 30–45 gram |
Garnering |
||
kokosflingor eller pärlsocker |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
- Låt smöret (150 g) bli rumsvarmt. Använder du micron så kör väldigt kort tid, då för varmt smör gör det svårt att rulla bollarna.
- Tillsätt:
- socker (2 dl = 180 g)
- vaniljsocker (1.5 msk = 12.4 g)
- kakao (4.5 msk = 27 g).
- havregryn (3.5 dl = 123 g)
- kokosflingor (1 dl = 35 g)
- vatten (2–3 msk = 30–45 g) eller kaffe.
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
Detta är säkert riktigt gott! Jag råkade dock ta oboy pulver????????
SvaraVad kul att baka detta bakverk
SvaraVad kul att baka detta bakverk
SvaraVad kul att baka detta bakverk
SvaraVad kul att baka detta bakverk
SvaraVad kul att baka detta bakverk
SvaraVad kul att baka detta bakverk
SvaraVad kul att baka detta bakverk
SvaraVad kul att baka detta bakverk
SvaraVad kul att baka detta bakverk
SvaraVad kul att baka detta bakverk
SvaraVad kul att baka detta bakverk
SvaraVad kul att baka detta bakverk
SvaraVad kul att baka detta bakverk
SvaraVad kul att baka detta bakverk
SvaraVad kul att baka detta bakverk
SvaraVad kul att baka detta bakverk
SvaraVad kul att baka detta bakverk
SvaraVad kul att baka detta bakverk
SvaraVad kul att baka detta bakverk
SvaraVad kul att baka detta bakverk
Svara