port
Ingredienser
600 gram | vitkål | 600 gram |
1–2 styck | morötter | 1–2 styck |
1 deciliter | majonnäs | 100 gram |
2 deciliter | turkisk yoghurt | 200 gram |
2 matsked | socker | 27 gram |
1 tesked | salt | 6.3 gram |
0.5 kryddmått | svartpeppar | 0.5 kryddmått |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
- Strimla eller skär vitkål (600 g) tunt och lägg i en bunke.
- Riv morot (1–2 st) och lägg i bunken.
- Lägg i majonnäs (1 dl = 100 g) och turkisk yoghurt (2 dl = 200 g).
- Lägg i socker (2 msk = 27 g), salt (1 tsk = 6.3 g) och mald svartpeppar (0.5 krm), blanda väl.
- Låt vila minst tio minuter innan servering, gärna några timmar i kylskåpet. Coleslawen vätskar sig, så motstå frestelsen att tillsätta mer yoghurt.
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆