Coleslaw

☆☆☆☆☆   15 minuter

#Tillbehör

port

Ingredienser

600 gram vitkål 600 gram
1–2 styck morötter 1–2 styck
1 deciliter majonnäs 100 gram
2 deciliter turkisk yoghurt 200 gram
2 matsked socker 27 gram
1 tesked salt 6.3 gram
0.5 kryddmått svartpeppar 0.5 kryddmått

Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.

abc | aBc | ABC

Beskrivning

  1. Strimla eller skär vitkål (600 g) tunt och lägg i en bunke.
  2. Riv morot (1–2 st) och lägg i bunken.
  3. Lägg i majonnäs (1 dl = 100 g) och turkisk yoghurt (2 dl = 200 g).
  4. Lägg i socker (2 msk = 27 g), salt (1 tsk = 6.3 g) och mald svartpeppar (0.5 krm), blanda väl.
  5. Låt vila minst tio minuter innan servering, gärna några timmar i kylskåpet. Coleslawen vätskar sig, så motstå frestelsen att tillsätta mer yoghurt.

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort