port
Ingredienser
500 gram | fläskfile | 500 gram |
200 gram | champinjoner | 200 gram |
1–2 matsked | smör | 14.3–28.5 gram |
0.25 tesked | salt | 1.56 gram |
1 kryddmått | svartpeppar | 1 kryddmått |
0.5 deciliter | mango chutney | 80 gram |
2.5 deciliter | grädde | 250 gram |
1 styck | buljongtärning, kött | 1 styck |
1 deciliter | vatten | 100 gram |
0.5–1 matsked | sojasås | 10.5–21 gram |
1 tesked | vinäger, vitvin | 5 gram |
0.5 tesked | ingefära, mald | 0.5 tesked |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
Putsa fläskfile (500 g) från hinnor och skär den i 2-3cm tjocka skivor.
Skölj champinjoner (200 g) och stek dem i en het stekpanna med lite vatten tills vattnet kokat bort och svampen fått färg. Lägg dom sedan på ett fat.
Salta (0.25 tsk = 1.56 g) och peppra (1 krm) filé-bitarna och stek dom sedan snabbt i omgångar i lite smör (1–2 msk = 14.3–28.5 g) tills dom fått fin färg, lägg åt sidan på ett fat.
- Lägg champinjoner och kött i stekpannan igen, eller i en stekgryta.
- Tillsätt:
- mango chutney (0.5 dl = 80 g)
- grädde (2.5 dl = 250 g)
- buljongtärning (1 st)
- vatten (1 dl = 100 g)
- sojasås (0.5–1 msk = 10.5–21 g)
- vinäger (1 tsk = 5 g)
- ingefära (0.5 tsk)
Servera med exempelvis ris eller klyftpotatis.
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
Bilder
-
Champinjoner innan stekning
-
Champinjoner efter stekning
-
Fläskfilé
-
Brynt fläskfilé
-
Fläskfilén kokar
-
Fläskfilé med chutneysås serverat