
Klassiskt recept på en kycklinggratäng med bacon, banan och eventuellt jordnötter. Söt och salt på samma gång, älskad av många — hatad av vissa.
Det går förstås även bra att använda kycklingfilé istället för grillad kyckling.
port
Ingredienser
1 styck | grillad kyckling | 1 styck |
1 paket | bacon | 140 gram |
3 styck | banan | 3 styck |
1.5 deciliter | chilisås | 150 gram |
3.5 deciliter | grädde | 350 gram |
0–1 deciliter | jordnötter | 0–1 deciliter |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Rensa grillad kyckling (1 st) och dela i mindre bitar. Lägg i ett jämnt lager i en form.
- Skär bacon (1 paket = 140 g) i små bitar, stek så det får fin färg och strö seden över kycklingen. Ta med eventuellt stekfett.
- Skala och skiva bananer (3 st), fördela jämnt över kycklingen.
- Blanda chilisås (1.5 dl = 150 g) och grädde (3.5 dl = 350 g). Häll över kycklingen.
- Strö över jordnötter (0–1 dl), eller vänta med dom till serveringen.
- Gratinera mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Flytta gärna upp formen på slutet för att få mer färg.
Servera med ris och sallad.
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
Bilder
-
Kyckling i formen
-
Bacon, skuren först på längden och sedan i mindre bitar.
-
Kyckling och bacon
-
Kyckling, bacon och bananer
-
Chilisås och grädde
-
Såsen hälld i formen
-
Färdig Flygande Jakob
-
Flygande Jakob med ris