
Kantareller förvälls för att kunna frysas in för senare användning, då färsk plockad svamp innehåller för mycket vatten för att kunna frysas in som den är.
En deciliter förvällda kantareller väger ca 80 gram.
Ingredienser
kantareller | ||
vatten |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
Rensa kantarellerna och dela dom i mindre bitar. Se bild. Tips; skölj i ett durkslag för att bli av med små bitar skräp.
- Förväll kantareller i omgångar i en stekpanna genom att:
Täck botten av stekpannan med kantareller.
- Om svampen är torr så tillsätt en matsked vatten.
- Hetta upp pannan, men tillräckligt långsamt att så att vätskan i kantarellerna sipprar ut utan att dom steks.
Koka bort nästan all vätska, tar ca tio minuter.
- Häll över den förvällda svampen i en skål.

★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
Bilder
-
Kantarell.
-
Rensar kantareller.
-
Rensade kantareller.
-
Förväller #1 - Endast kantareller.
-
Förväller #2 - Lite vatten syns.
-
Förväller #3 - Mycket vatten.
-
Förväller #4 - Vattnet nästan kokat bort.
-
Förvällda kantareller i påsar.