Guacamole Ingredienser.

☆☆☆☆☆  

#Tapas

Guacamole, precis som äpplen, oxiderar och brunfärgas efter ett tags förvaring. Det är inte farligt, men får inte samma aptitliga gröna smak som när den är färsk. Ett par timmar i kylen går bra, men det blir märkbart brunt om man sparar den till nästa dag.

Jag har inte testat själv, men enligt ett tips på siten thekitchn.com så kan man förhindra oxidationen genom att släta till guacamolen och hälla över ett tunt lager med vatten innan man förvarar den i kylskåpet. Häll bort vattnet innan servering.

Ingredienser

2 styck avokado, mjuka 2 styck
0.5 styck tomat 0.5 styck
0.5 styck chili, urkärnad 0.5 styck
2 tesked limesaft, färskpressad 2 tesked
1 styck vitlök, klyfta 1 styck
0.5–0.75 tesked salt 3.1–4.7 gram
2 matsked olivolja 27 gram
svartpeppar

Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.

abc | aBc | ABC

Beskrivning

  1. Skär avokado (2 st) i halvor och ta bort kärnan.
  2. Gröp ur halvorna med en sked och mosa sedan avokadon med en gaffel i en skål.
  3. Tillsätt:
    1. chili (0.5 st), urkärnad och finhackad.
    2. tomat (0.5 st), urkärnad och hackad.
    3. limesaft (2 tsk).
    4. vitlöksklyfta (1 st), finhackad.
    5. salt (0.5–0.75 tsk = 3.1–4.7 g) och svartpeppar efter smak.
    6. olivolja (2 msk = 27 g).
  4. Blanda väl och servera.

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort