st
Ingredienser
2 liter | hjortron | 1000 gram |
5.5 deciliter | socker | 495 gram |
natriumbensoat |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
- Rensa hjortron (2 liter = 1000 g).
Varva hjortron och socker (5.5 dl = 495 g) i en gryta. Blanda inte!
- Låt stå svalt i 3-4 timmar.
Låt koka upp långsamt på svag värme och koka sedan försiktigt i ca tio minuter. Rör inte om i grytan.
- Skumma av väl.
- Om sylten skall förvaras i glasburkar i över 10ºC så tillsätt natriumbensoat enligt förpackningens instruktioner.
- Häll upp den varma sylten i väl rengjorda glasburkar, ända upp till kanten. Sätt på locken direkt. Man kan även låta sylten svalna och sedan frysas in i plastburkar eller plastpåsar.
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
Bilder
-
Myr med hjortron.
-
Hjortron.
-
Plockar hjortron.
-
Rensade hjortron.
-
Hjortron varvat med socker.
-
Sylten kokar
-
Färdig sylt.
-
Hjortronsylt i påsar.
När man lagt socker i hjortronen varför skall man röra om?
Svara