
40 minuter
Det finns en mängd olika recept och varianter på kladdkaka, men här är det som är lättast och godast enligt mig. Receptet har hängt med sedan jag var liten, och jag har alltid gjort det på samma sätt; alla ingredienser ner i samma bunke och rör om. Många recept blandar vissa ingredienser i viss ordning, men jag tycker det både är omständigare och resultatet är ofta mindre "kladd".
Få kakor är så beroende av tiden i ugnen som just kladdkaka är. En minut eller två kan göra den godaste kakan helt torr och tråkig, så testa gärna lite olika tider för att se vad som passar just din ugn.
Kladdkaka kan även göras med toscatäcke.
Ingredienser
100 gram | smör, smält | 100 gram |
2.5 deciliter | socker | 225 gram |
2 styck | ägg | 2 styck |
1.5 deciliter | vetemjöl | 90 gram |
0.5 tesked | bakpulver | 1.5 gram |
4 matsked | kakao | 24 gram |
2 tesked | vaniljsocker | 5.5 gram |
ströbröd |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
- Sätt på ugnen på 175 grader.
- Smält smör (100 g) i en bunke. Det räcker att smälta tills smöret är mjukt nog att kunna röras ut, det måste inte vara helt smält (se bild nedan).
- Tillsätt:
Bilder
-
Tillräckligt mjukt smör.
-
Ingredienser.
-
Smörad form.
-
Ströbröd i formen och färdig smet.
-
Smet på plats i formen.
Världens godaste kladdkaka jag smakat den var kladdig i mitten men inte för ja det var mycket gott Tack för det underbara receptet på kladdkaka
Svara