
Detta är en vanlig kladdkaka, men med ett täcke bestående av smör, socker, sirap, grädde och kokos. Bara nyttigheter med andra ord!
Det kan vara lite klurigt att få till tiden i ugnen samt ugns-temperaturen på den här kakan. Man vill ha en kladdig kladdkaka, men samtidigt ett tosca-täcke med fin färg och som faktiskt stannar på kakan och inte sjunker ner i den. Experimentera gärna lite, det är klart värt besväret.
Ingredienser
100 gram | kokosflingor | 100 gram |
0.5 deciliter | sirap, ljus | 70 gram |
1 deciliter | socker | 90 gram |
0.75 deciliter | grädde | 75 gram |
35 gram | smör | 35 gram |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
Kladdkaka
- Gör en kladdkaka, men grädda den endast i 15 minuter.
- Efter att kladdkakan ställts i ugnen, följ beskrivningen nedan.
Toscatäcke
- Ta fram en liten gryta, och lägg i:
- sirap (0.5 dl = 70 g)
- socker (1 dl = 90 g)
- grädde (0.75 dl = 75 g)
- smör (35 g)
- kokosflingor (100 g)
Kladdkaka med toscatäcke
- Ta ut kladdkakan efter femton minuter.
- Höj temperaturen på ugnen till 225 grader.
- Klicka på tosca-blandningen försiktigt över kladdkakan med en liten sked, så den täcker kakan (se bild nedan).
- Grädda mitt i ugnen i ca tio minuter, till täcket fått fin färg.
- Tips: När kakan är klar, peta gärna direkt runt formen med en plastkniv eller liknande så att toscatäcket lossnar från kanten. Toscatäcket fastnar lätt i formens kant när kakan kallnat.
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
Bilder
-
Grädde, smör, socker och sirap.
-
Tosca-blandning över kladdkakakan.
-
Färdig kaka.
-
Närbild.