
Korv Stroganoff är en lättlagad och ofta väldigt uppskattad korvgryta. Vill man så kan man ha lite extra ingredienser, exempelvis några champinjoner eller ett par morötter.
port
Ingredienser
500 gram | falukorv | 500 gram |
1 styck | gul lök, stor | 1 styck |
1–2 klyftor | vitlök | 1–2 klyftor |
1 matsked | smör | 14.3 gram |
2 matsked | tomatpuré | 36 gram |
1 tesked | dijonsenap | 5.5 gram |
2 deciliter | grädde | 200 gram |
1 deciliter | mjölk | 100 gram |
0.33 tesked | sambal oelek | 0.33 tesked |
oregano | ||
salt | ||
svartpeppar |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
- Skär falukorv (500 g) i bitar och hacka gul lök (1 st) och vitlök (1–2 klyftor).
- Hetta upp en stekpanna, lägg i smör (1 msk = 14.3 g) och stek falukorven tills den fått lite färg. Tillsätt lök och stek tills löken är mjuk.
- Tillsätt:
- grädde (2 dl = 200 g)
- mjölk (1 dl = 100 g)
- tomatpuré (2 msk = 36 g)
- dijonsenap (1 tsk = 5.5 g)
- sambal oelek (0.33 tsk) (mängden sambal oelek gör att jag känner att något finns där, men gör inte rätten så stark att barnen protesterar).
Servera med ris eller pasta.
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
Bilder
-
Ingredienser.
-
Korv Stroganoff.
-
Korv Stroganoff med Choritzo