Kyckling med soltorkade tomater och oliver

★★★★★   45 minuter

#Middagar

port

Ingredienser

900 gram kycklingfilé 900 gram
olivolja
1 kryddmått svartpeppar 1 kryddmått
0.5 tesked salt 3.1 gram
1.5 deciliter vatten 150 gram
2.5 deciliter grädde 250 gram
1.5 matsked kycklingfond 1.5 matsked
8 styck soltorkade tomater 8 styck
0.5 matsked rosmarin, torkad 0.5 matsked
0.5 tesked sambal oelek 0.5 tesked
15 styck oliver, gröna 15 styck
idealmjöl

Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.

abc | aBc | ABC

Beskrivning

  1. Om du har torra soltorkade tomater; blöttlägg dom i vatten.
  2. Skär kycklingfiléerna (900 g) i mindre bitar.
  3. Hetta upp olivolja i en stekpanna.
  4. Krydda kycklingen med salt (0.5 tsk = 3.1 g) och svartpeppar (1 krm) och bryn dom snabbt i omgångar på hög värme. Dom skall inte genomstekas, endast få fin färg.
  5. Häll över vatten (1.5 dl = 150 g), grädde (2.5 dl = 250 g) och kycklingfond (1.5 msk).
  6. Skiva soltorkade tomater (8 st), och lägg dom i pannan.
  7. Tillsätt rosmarin (0.5 msk), och sambal oelek (0.5 tsk).
  8. Koka under lock på svag värme i ca femton minuter.
  9. Om kycklingbitarna är tjocka, skär gärna ett snitt i tjockaste biten för att testa om den är genomstekt.
  10. Red såsen med idealmjöl.
  11. Skiva oliver (15 st) och rör ner i pannan.

Servera med kokt ris.

Bilder

  • Stek filéerna på hög värme. Dom skall inte genomstekas, bara få fin yta.
  • Stekt filéer.
  • Skivade soltorkade tomater.
  • Klart!

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort