Kycklinggratäng

★☆☆☆☆  

#Middagar

En lättlagad gratäng med grillad kyckling, paprika och ananas. Går förstås att variera grönsakerna efter smak genom att tillsätta till exempel sparris, champinjoner eller andra grönsaker.

Ingredienser

1 styck grillad kyckling 1 styck
1 styck paprika, röd 1 styck
4–6 skivor ananas 4–6 skivor
3 matsked mango chutney 72 gram
2 tesked curry 2 tesked
2 matsked chilisås 30 gram
2 kryddmått svartpeppar, mald 2 kryddmått
3 deciliter grädde 300 gram
100–150 gram ost 100–150 gram

Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.

abc | aBc | ABC

Beskrivning

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Rensa kyckling (1 st) och lägg över i en ugnsfast form.
  3. Dela paprika (1 st) och ananas (4–6 skivor), strö över kycklingen.
  4. Ta fram en skål och tillsätt:
    1. grädde (3 dl = 300 g)
    2. chilisås (2 msk = 30 g)
    3. curry (2 tsk)
    4. mango chutney (3 msk = 72 g)
    5. svartpeppar (2 krm)
  5. Blanda väl och fördela sedan över formen.
  6. Riv ost (100–150 g) och strö över formen.
  7. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter, eller tills gratängen fått fin färg.

Servera med ris eller pasta.

Bilder

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort