Marinerade räkor

☆☆☆☆☆  

#Tapas

Räkor marinerade i chili, chilisås, honung och diverse kryddor. En av mina tapas-favoriter.

Ingredienser

0.5 kilo räkor, stora, med skal 500 gram
2 matsked olivolja 27 gram
2 matsked chilisås 30 gram
1 matsked persilja, hackad 1 matsked
1 styck vitlök, klyfta 1 styck
1 styck chili, urkärnad 1 styck
1 tesked honung 6 gram
1.5 kryddmått salt 1.88 gram
1 kryddmått svartpeppar 1 kryddmått

Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.

abc | aBc | ABC

Beskrivning

  1. Tina och skala räkorna (0.5 kg = 500 g).
  2. Blanda olivolja (2 msk = 27 g) och chilisås (2 msk = 30 g) i en skål
  3. Hacka persilja (1 msk), vitlök (1 st) och chili (1 st). Tillsätt till skålen.
  4. Tillsätt honung (1 tsk = 6 g), salt (1.5 krm = 1.88 g) och svartpeppar (1 krm).
  5. Blanda ner de skalade räkorna i såsen.

Bilder

  • Ingredienser
  • Såsen
  • Klart

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort