port
Ingredienser
4–5 styck | morötter, stora | 4–5 styck |
2 styck | potatis, stora | 2 styck |
2 styck | palsternacka | 2 styck |
2 klyftor | vitlök | 2 klyftor |
1 styck | gul lök | 1 styck |
1 tesked | timjan, torkad | 1 tesked |
2.5 deciliter | grädde | 250 gram |
2 styck | buljongtärning, grönsak | 2 styck |
8 deciliter | vatten | 800 gram |
1 matsked | smör | 14.3 gram |
salt | ||
svartpeppar |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
- Hacka gul lök (1 st) och vitlök (2 klyftor).
- Skala morot (4–5 st), potatis (2 st) och palsternacka (2 st).
Stek löken i smör (1 msk = 14.3 g) i en gryta tills den är mjuk. Hacka under tiden rotfrukterna.
- När löken är mjuk; tillsätt:
- vatten (8 dl = 800 g)
- Hackade rotfrukter
- timjan (1 tsk)
- buljongtärning (2 st)
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆