Morotssoppa

☆☆☆☆☆  

#Middagar

Enkel soppa på morötter, potatis och palsternacka.

port

Ingredienser

4–5 styck morötter, stora 4–5 styck
2 styck potatis, stora 2 styck
2 styck palsternacka 2 styck
2 klyftor vitlök 2 klyftor
1 styck gul lök 1 styck
1 tesked timjan, torkad 1 tesked
2.5 deciliter grädde 250 gram
2 styck buljongtärning, grönsak 2 styck
8 deciliter vatten 800 gram
1 matsked smör 14.3 gram
salt
svartpeppar

Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.

abc | aBc | ABC

Beskrivning

  1. Hacka gul lök (1 st) och vitlök (2 klyftor).
  2. Skala morot (4–5 st), potatis (2 st) och palsternacka (2 st).
  3. Stek löken i smör (1 msk = 14.3 g) i en gryta tills den är mjuk. Hacka under tiden rotfrukterna.
  4. När löken är mjuk; tillsätt:
    1. vatten (8 dl = 800 g)
    2. Hackade rotfrukter
    3. timjan (1 tsk)
    4. buljongtärning (2 st)
  5. Koka tills grönsakerna är mjuka; ca 15-20 minuter.
  6. Tillsätt grädde (2.5 dl = 250 g) och mixa sedan grytan med en stavmixer till önskad konsistens.
  7. Smaka av med salt och mald svartpeppar.

Bilder

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort