
Ett av momenten i beskrivningen nedan är att låta smeten svälla i ca 30 minuter innan pannkakorna gräddas. Detta görs för att ge mjölet tid att ta upp en del av vätskan, vilket leder till att smeten blir tjockare. Pannkakorna blir då godare och det blir också lättare att steka dom då dom håller ihop bättre i stekpannan.
st
Ingredienser
3 deciliter | vetemjöl | 180 gram |
3 styck | ägg | 3 styck |
6 deciliter | mjölk | 600 gram |
2 matsked | smör | 28.5 gram |
0.5 tesked | salt | 3.1 gram |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
- Blanda vetemjöl (3 dl = 180 g) och salt (0.5 tsk = 3.1 g) i en bunke.
- Tillsätt hälften av mjölken (3 dl = 300 g) och blanda till en slät smet.
- Tillsätt resten av mjölken (3 dl = 300 g) och alla ägg (3 st). Blanda.
- Låt gärna smeten svälla ca 30 minuter om möjligt, då det underlättar gräddandet.
- Smält smöret (2 msk = 28.5 g) i stekpannan och rör ner i smeten innan smöret blivit för varmt.
- Stek pannkakorna i stekpannan. Fastnar dom så kan man tillsätta lite smör innan varje stekning.
Servera med socker och/eller sylt.
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
Perfekt recept! Takk
SvaraI like it :D
Svara