st
Ingredienser
1000 gram | vetemjöl special | 1000 gram |
1 matsked | flingsalt | 12 gram |
50 gram | jäst, blå | 50 gram |
1 matsked | socker | 13.5 gram |
4 matsked | olivolja | 54 gram |
650 gram | vatten, fingervarmt | 650 gram |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
- Sätt på ugnen på 250 grader.
- Häll fingervarmt (37 grader) vatten (650 g) i en bunke.
- Smula i jäst (50 g) i vattnet.
- Blanda i flingsalt (1 msk = 12 g), socker (1 msk = 13.5 g) och olivolja (4 msk = 54 g).
- Rör ner vetemjöl special (1000 g). Börja knåda degen för hand på bakbord när degen börjar gå ihop.
- Knåda sedan i några minuter till en smidig pizzadeg.
- Lägg degen i en skål och täck med en handduk. Låt jäsa till ungefär dubbel storlek, ca 60 minuter.
- Dela degen i 8 delar.
Se recept på pizza.
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
Bilder
-
Pizzadegen har jäst klart.
-
Redo att bakas ut.
-
Pizza med tomatsås.
-
Pizza med knaperstekt bacon och äppelskivor.