Pizzadeg

☆☆☆☆☆  

#Pizza

st

Ingredienser

1000 gram vetemjöl special 1000 gram
1 matsked flingsalt 12 gram
50 gram jäst, blå 50 gram
1 matsked socker 13.5 gram
4 matsked olivolja 54 gram
650 gram vatten, fingervarmt 650 gram

Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.

abc | aBc | ABC

Beskrivning

  1. Sätt på ugnen på 250 grader.
  2. Häll fingervarmt (37 grader) vatten (650 g) i en bunke.
  3. Smula i jäst (50 g) i vattnet.
  4. Blanda i flingsalt (1 msk = 12 g), socker (1 msk = 13.5 g) och olivolja (4 msk = 54 g).
  5. Rör ner vetemjöl special (1000 g). Börja knåda degen för hand på bakbord när degen börjar gå ihop.
  6. Knåda sedan i några minuter till en smidig pizzadeg.
  7. Lägg degen i en skål och täck med en handduk. Låt jäsa till ungefär dubbel storlek, ca 60 minuter.
  8. Dela degen i 8 delar.

Se recept på pizza.

Bilder

  • Jäsning Pizzadegen har jäst klart.
  • Redo att bakas ut.
  • Pizza med tomatsås.
  • Pizza med knaperstekt bacon och äppelskivor.

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort