Pizzasalladen blir mycket godare om den får stå till sig länge, så gör den gärna dagen innan den skall ätas och låt den stå i kylskåpet ett dygn.
port
Ingredienser
0.25 styck | vitkålshuvud | 0.25 styck |
0.5 deciliter | olivolja | 45 gram |
0.5 deciliter | vitvinsvinäger | 50 gram |
0.25 deciliter | vatten | 25 gram |
0.33 deciliter | socker | 29.7 gram |
1 tesked | salt | 6.3 gram |
1 kryddmått | svartpeppar, mald | 1 kryddmått |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
- Strimla vitkål (0.25 st) och lägg det i en bunke.
- Knåda med händerna en stund så att kålen blir mjuk.
- Ta fram en gryta och häll i:
- olivolja (0.5 dl = 45 g)
- vitvinsvinäger (0.5 dl = 50 g)
- vatten (0.25 dl = 25 g)
- socker (0.33 dl = 29.7 g)
- salt (1 tsk = 6.3 g)
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆