
Det här är en söt chutney med hetta från chilin. Tyckte själv den var för stark när jag först smakade, men som tillbehör till en middag var den alldeles lagom. Namnet till trots så innehåller plommonchutneyn tyvärr inte så mycket plommon, så om man letar efter ett recept för att göra åt litervis med plommon på så kan man få äta chutney ett bra tag!
st
Ingredienser
8 styck | plommon | 8 styck |
2 styck | röd lök | 2 styck |
3 matsked | ingefära | 3 matsked |
1 styck | chili | 1 styck |
1 styck | citron | 1 styck |
4 matsked | socker | 54 gram |
4 matsked | honung | 72 gram |
2 matsked | ättiksprit | 30 gram |
2 kryddmått | salt | 2.5 gram |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
- Ta fram en gryta och tillsätt:
- socker (4 msk = 54 g)
- honung (4 msk = 72 g)
- ättiksprit (2 msk = 30 g)
- salt (2 krm = 2.5 g)
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
Bilder
-
Plommon.
-
Ingredienser i gryta.
-
Chutneyn kokar.
-
Kokat klart.