40 minuter
Det här är en mer snabblagad variant av köttfärsås. Du kan också välja att göra en lite lyxigare variant på bolognese / köttfärssås, eller kanske istället en vegetarisk bolognese på svarta linser.
port
Ingredienser
1 styck | gul lök, liten | 1 styck |
1–2 styck | vitlöksklyfta | 1–2 styck |
2 matsked | olja, raps- eller solros- | 2 matsked |
600–700 gram | nötfärs | 600–700 gram |
3 matsked | tomatpuré | 54 gram |
1 deciliter | vatten | 100 gram |
2 styck | buljongtärning, kött | 2 styck |
2 matsked | sojasås | 42 gram |
1 paket | finkrossade tomater | 500 gram |
1 matsked | paprikapulver | 1 matsked |
2 kryddmått | svartpeppar, mald | 2 kryddmått |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
- Skala och hacka gul lök (1 st) och pressa vitlöksklyftor (1–2 st).
- Häll olja (2 msk) i en gryta och fräs lök och vitlök.
- Tillsätt nötfärs (600–700 g) och bryn tills den är klar.
- Tillsätt tomatpuré (3 msk = 54 g) och fräs ca en minut.
- Tillsätt:
- vatten (1 dl = 100 g)
- buljongtärning (2 st), kött
- sojasås (2 msk = 42 g)
- krossade tomater (1 paket = 500 g), finkrossade eller passerade
- paprikapulver (1 msk)
- svartpeppar (2 krm)
Servera med spaghetti eller annan pasta.
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆