☆☆☆☆☆   40 minuter

#Middagar

Det här är en mer snabblagad variant av köttfärsås. Du kan också välja att göra en lite lyxigare variant på bolognese / köttfärssås, eller kanske istället en vegetarisk bolognese på svarta linser.

port

Ingredienser

1 styck gul lök, liten 1 styck
1–2 styck vitlöksklyfta 1–2 styck
2 matsked olja, raps- eller solros- 2 matsked
600–700 gram nötfärs 600–700 gram
3 matsked tomatpuré 54 gram
1 deciliter vatten 100 gram
2 styck buljongtärning, kött 2 styck
2 matsked sojasås 42 gram
1 paket finkrossade tomater 500 gram
1 matsked paprikapulver 1 matsked
2 kryddmått svartpeppar, mald 2 kryddmått

Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.

abc | aBc | ABC

Beskrivning

  1. Skala och hacka gul lök (1 st) och pressa vitlöksklyftor (1–2 st).
  2. Häll olja (2 msk) i en gryta och fräs lök och vitlök.
  3. Tillsätt nötfärs (600–700 g) och bryn tills den är klar.
  4. Tillsätt tomatpuré (3 msk = 54 g) och fräs ca en minut.
  5. Tillsätt:
    1. vatten (1 dl = 100 g)
    2. buljongtärning (2 st), kött
    3. sojasås (2 msk = 42 g)
    4. krossade tomater (1 paket = 500 g), finkrossade eller passerade
    5. paprikapulver (1 msk)
    6. svartpeppar (2 krm)
  6. Rör om och låt koka ca 15 minuter. Tillsätt mer vatten om såsen blir för tjock.

Servera med spaghetti eller annan pasta.

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort