Stekt fläsk med löksås Stekt fläsk med löksås och kokt potatis.

☆☆☆☆☆  

#Middagar

Klassisk svensk husmanskost. Gott!

st

Ingredienser

Löksås
2 styck gul lök 2 styck
2 matsked smör 28.5 gram
2 matsked vetemjöl 18 gram
4 deciliter mjölk 400 gram
0.5 styck buljongtärning, grönsak 0.5 styck
0.25–0.5 tesked sojasås 1.75–3.5 gram
salt
svartpeppar, mald
Stekfläsk
1 paket stekfläsk 1 paket

Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.

abc | aBc | ABC

Beskrivning

Stekfläsk

  1. Stek stekfläsk (1 paket) i skivor. Stek inte på för hög temperatur, då det blir godast om fettet i fläsket smälter och fläsket nästan "friteras" i det. Häll av fettet om det blir för mycket.

Löksås

  1. Skala och skiva (eller hacka) gul lök (2 st).
  2. Smält smör (2 msk = 28.5 g) i en kastrull (gärna tjockbottnad).
  3. Fräs löken tills den blir mjuk, strö sedan över vetemjöl (2 msk = 18 g).
  4. Tillsätt mjölk (4 dl = 400 g) och låt koka upp under omrörning.
  5. Tillsätt grönsaksbuljongtärning (0.5 st) och sojasås (0.25–0.5 tsk = 1.75–3.5 g). Låt koka såsen ca 3-5 minuter.
  6. Smaka av med salt och mald svartpeppar.

Servera med kokt potatis.

Bilder

  • Hackad lök och stekfläsk.
  • Stekt lök och mjöl.
  • Steker fläsk.
  • Stekt fläsk med löksås och potatis.

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort