st
Ingredienser
Löksås |
||
2 styck | gul lök | 2 styck |
2 matsked | smör | 28.5 gram |
2 matsked | vetemjöl | 18 gram |
4 deciliter | mjölk | 400 gram |
0.5 styck | buljongtärning, grönsak | 0.5 styck |
0.25–0.5 tesked | sojasås | 1.75–3.5 gram |
salt | ||
svartpeppar, mald | ||
Stekfläsk |
||
1 paket | stekfläsk | 1 paket |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
Stekfläsk
- Stek stekfläsk (1 paket) i skivor. Stek inte på för hög temperatur, då det blir godast om fettet i fläsket smälter och fläsket nästan "friteras" i det. Häll av fettet om det blir för mycket.
Löksås
- Skala och skiva (eller hacka) gul lök (2 st).
- Smält smör (2 msk = 28.5 g) i en kastrull (gärna tjockbottnad).
- Fräs löken tills den blir mjuk, strö sedan över vetemjöl (2 msk = 18 g).
- Tillsätt mjölk (4 dl = 400 g) och låt koka upp under omrörning.
- Tillsätt grönsaksbuljongtärning (0.5 st) och sojasås (0.25–0.5 tsk = 1.75–3.5 g). Låt koka såsen ca 3-5 minuter.
- Smaka av med salt och mald svartpeppar.
Servera med kokt potatis.
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
Bilder
-
Hackad lök och stekfläsk.
-
Stekt lök och mjöl.
-
Steker fläsk.
-
Stekt fläsk med löksås och potatis.