
30 minuter
En enkel thaigryta med röd currypasta och kokosmjölk, där man lätt kan variera grönsakerna helt efter egen smak. Exempelvis morötter, vattenkastanjer, sockerärtor och bambuskott passar bra.
port
Ingredienser
500 gram | kycklingfilé | 500 gram |
0.5 styck | broccoli | 0.5 styck |
1 styck | paprika | 1 styck |
4 deciliter | kokosmjölk | 4 deciliter |
1 deciliter | vatten | 100 gram |
2 tesked | olja, ex. rapsolja | 2 tesked |
4 tesked | röd currypasta | 4 tesked |
1 styck | buljongtärning, kyckling | 1 styck |
1 tesked | fisksås | 1 tesked |
1 tesked | socker | 4.5 gram |
1 matsked | limesaft | 1 matsked |
1 matsked | ingefära, riven | 1 matsked |
0–4 styck | kaffir limeblad | 0–4 styck |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
- Börja koka ris, förslagsvis jasminris.
- Riv ingefära (1 msk) och dela paprika (1 st) i bitar.
- Dela broccoli (0.5 st) i bitar, stjälken och toppen separat.
- Skär kycklingfilé (500 g) i bitar.
- Hetta upp en stekpanna, häll i olja (2 tsk) och stek sedan currypasta (4 tsk) i ca 30 sekunder.
- Tillsätt kokosmjölk (4 dl), vatten (1 dl = 100 g), kycklingbuljongtärning (1 st) och om du har även kaffir limeblad (0–4 st). Koka i tre minuter.
- Grytan blir godast när grönsakerna fortfarande har lite tuggmotstånd, så koka dom inte för länge. Koka först kycklingen några minuter tills dom nästan är klara. Tillsätt sedan stjälk-bitarna av broccolin och låt koka en minut till, tillsätt sedan resten av broccolin samt paprikan, låt koka en minut till.
- Tillsätt:
Servera med ris.
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆