
Enkel och god tomatsås till pizza. Tomatsåsen behöver inte koka (det görs ändå i ugnen på pizzan), mixa bara med en stavmixer och sedan är den klar att användas.
Får man tomatsås över så går det bra att frysa, förslagsvis i en form för stora isbitar - så kan man ta fram så mycket man behöver nästa gång. Överbliven tomatsås går också bra att använda i andra rätter, exempelvis köttfärssås.
st
Ingredienser
400 gram | krossade tomater, gärna märket Mutti | 400 gram |
1 matsked | olivolja | 13.5 gram |
2 styck | vitlöksklyftor | 2 styck |
2 tesked | socker | 9 gram |
0.5 tesked | salt | 3.1 gram |
1 kryddmått | svartpeppar, mald | 1 kryddmått |
1 tesked | oregano | 1 tesked |
1 tesked | basilika | 1 tesked |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
- Ta fram en skål och tillsätt:
- krossade tomater (400 g), gärna av märket Mutti
- olivolja (1 msk = 13.5 g)
- vitlöksklyftor (2 st)
- socker (2 tsk = 9 g)
- oregano (1 tsk)
- basilika (1 tsk)
- salt (0.5 tsk = 3.1 g)
- svartpeppar (1 krm)
Använd tomatsåsen till pizza.
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
Väldigt gott! Numera en favorit till pizzan hemma hos oss.
SvaraMYCKET god och lättlagad tomatsås. Fräschare än sås man kokar.
SvaraFungerade även med passerade tomater, enda som fanns hemma!
SvaraFungerade även med passerade tomater, enda som fanns hemma!
SvaraMycket bra. Gjorde den dagen innan användning.
Svara