
1 timme 15 minuter
Nästan oförskämt god rätt för att vara så lättlagad! Fem ingredienser och allt lagas direkt i ugnen. Använd gärna en form eller plåt som är liten nog för att såsen skall täcka all kyckling. Om du inte har det så vänd istället kycklingen efter halva tiden i ugnen.
st
Ingredienser
2 kilo | kycklingfilé | 2000 gram |
5 deciliter | creme fraiche, kokbar | 5 deciliter |
0.5 deciliter | sojasås | 70 gram |
1.5 tesked | sambal oelek | 1.5 tesked |
3 deciliter | grädde | 300 gram |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Tina kycklingfiléerna (2 kg = 2000 g) och rensa dom om du vill.
- Lägg filéerna tätt i en form eller på en plåt, såsen bör täcka kycklingen sedan.
- Ta fram en bunke och blanda:
- creme fraiche (5 dl)
- sojasås (0.5 dl = 70 g)
- sambal oelek (1.5 tsk)
- grädde (3 dl = 300 g)
Servera med ris och sallad
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆