Ugnsbakad kycklingfilé med sås Med ris, sallad och paradisäppelgelé.

☆☆☆☆☆   1 timme 15 minuter

#Middagar

Nästan oförskämt god rätt för att vara så lättlagad! Fem ingredienser och allt lagas direkt i ugnen. Använd gärna en form eller plåt som är liten nog för att såsen skall täcka all kyckling. Om du inte har det så vänd istället kycklingen efter halva tiden i ugnen.

st

Ingredienser

2 kilo kycklingfilé 2000 gram
5 deciliter creme fraiche, kokbar 5 deciliter
0.5 deciliter sojasås 70 gram
1.5 tesked sambal oelek 1.5 tesked
3 deciliter grädde 300 gram

Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.

abc | aBc | ABC

Beskrivning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Tina kycklingfiléerna (2 kg = 2000 g) och rensa dom om du vill.
  3. Lägg filéerna tätt i en form eller på en plåt, såsen bör täcka kycklingen sedan.
  4. Ta fram en bunke och blanda:
    1. creme fraiche (5 dl)
    2. sojasås (0.5 dl = 70 g)
    3. sambal oelek (1.5 tsk)
    4. grädde (3 dl = 300 g)
  5. Häll såsen över filéerna.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 60 minuter. Om såsen inte täcker riktigt så vänd filéerna efter halva tiden.

Servera med ris och sallad

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort