Vetetortillas som man kan ha till exempelvis tacos. Dom blir ungefär som medium-storleken av de man köper i affären, men går förstås att göra lite större eller mindre genom att dela degen i färre eller fler delar. Se till att täcka dom med en bakduk efter att dom gräddats för att behålla fukten och mjukheten.
st
Ingredienser
2.5 deciliter | vetemjöl | 150 gram |
0.5 tesked | bakpulver | 1.5 gram |
0.5 matsked | olivolja | 6.8 gram |
0.5 tesked | salt | 3.1 gram |
1 deciliter | vatten | 100 gram |
rapsolja |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
- Ta fram en bunke och tillsätt:
Grädda i stekpanna
- Pensla ena sidan med rapsolja.
- Lägg i en varm stekpanna, med den penslade sidan nedåt, och stek i ca en minut.
- Pensla ovansidan med rapsolja, vänd tortillan och stek ca en minut till.
- Lägg över på en bakduk (i en hög går bra) och täck över med andra halvan av duken, eller en annan bakduk. Detta gör att fukten behålls och dom förblir mjuka.
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆